Nieuwbouw

Schröder Hypotheek Advies → Nieuwbouw

Nieuwbouw woning
Vrij op naam Voorkeurswoning

Bouwdepot
Rentevergoeding Oplopende maandlast

Toewijzing
Financiële check Goede voorbereiding

Nieuwbouw
of zelf een huis bouwen

Heb je interesse in een nieuwbouwproject of wil jezelf een woning bouwen? Het is dan van belang om je goed te laten informeren wat hierbij komt kijken. Nieuwbouw werkt weer net even wat anders dan bij bestaande bouw. Ben jij ook benieuwd of je in aanmerking komt voor nieuwbouw?

schröder hypotheek advies, icon, huis kopen, nieuwbouw

#01.
Vrij op naam

In de meeste gevallen kun je een nieuwbouwwoning vrij op naam aankopen. Concreet betekent dit dat je geen overdrachtskosten kwijt bent, ook wel de kosten koper genoemd. Bij het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwbouwwoning zijn er een aantal hypotheekvoorwaarden die extra belangrijk zijn. Hierbij kun je denken aan de offerte geldigheidstermijn, de hoogte van de vergoeding van het bouwdepot en het kunnen meefinancieren van meerwerk.

schröder hypotheek advies, icon, huis kopen, nieuwbouw

#02.
Bouwdepot

Het bouwdepot gebruik je voor de bouw van de woning. Denk bijvoorbeeld eens aan de bouw van een geheel nieuwe woning of de verbetering/verduurzaming van jouw bestaande woning. Samen bepalen wij hoeveel je in totaal kunt lenen en tevens hoeveel je nodig hebt voor de bouw.
Maar let goed op: je mag alleen zaken uit het bouwdepot betalen die uitsluitend voor de bouw of verbouwing bestemd zijn.

schröder hypotheek advies, icon, huis kopen, nieuwbouw

#03.
Bouwrente

De bouwrente bestaat uit twee onderdelen:

De financieringsvergoeding en de uitstelrente. Bouwrente is de vergoeding die je betaalt als de woning nog niet jouw eigendom is. De projectontwikkelaar heeft immers de grond en de materialen voor de bouw voorgefinancierd. Over de kosten brengt de ontwikkelaar rente in rekening.schröder hypotheek advies, icon, huis kopen, nieuwbouw

#04.
Financieringsvergoeding

Jouw bod is geaccepteerd en het moment is aangebroken om de financiering in orde te maken. Gedurende dit proces worden verschillende hypotheekaanbieders met bijbehorende rentetarieven en voorwaarden met elkaar vergeleken. Hieruit wordt een tweetal best passende aanbieders geselecteerd. Levensgebeurtenissen zoals het wegvallen van een inkomen, een overlijden of gezinsuitbreiding vormen een belangrijk onderdeel om de juiste keuze te kunnen maken voor de best passende hypotheek. Doel is een betaalbare financiering op ieder moment.

schröder hypotheek advies, icon, huis kopen, nieuwbouw

#05.
Overdracht bij de notaris

Vervolgens krijg je te maken met de periode dat je jouw woning hebt aangekocht en de hypotheek nog niet rond hebt. De kosten die aannemer maakt, lopen echter gewoon door. Hij gaat immers door met bouwen. De aannemer brengt voor deze periode ook bouwrente in rekening. Wanneer de bouw pas begint na het tekenen van het koopcontract, is er vaak geen bouwrente.

schröder hypotheek advies, icon, huis kopen, nieuwbouw

#06.
Renteverlies tijdens de bouw

De volledige financiering voor een nieuwbouwwoning komt altijd in een bouwdepot te staat. Vanuit het bouwdepot betaal je jouw hypotheekrente en tevens de rekeningen aan de aannemer. De rente die je betaalt over het bouwdepot, krijg je vergoed. Gedurende de bouw van jouw nieuwbouwwoning wordt het bouwdepot steeds leger, waardoor je minder vergoeding ontvangt voor de hypotheekrente die je betaalt.

Waarom kies je voor ons?

SCHRÖDER HYPOTHEEK ADVIES

Op gesprek binnen 48 uur.

Je wilt snel kunnen schakelen en keuzes maken in de huidige woningmarkt.
Schröder Hypotheek Advies vindt het belangrijk dat je binnen 48 uur op gesprek kunt komen en een goed inzicht kunt krijgen in jouw financiële vraagstukken.

Onafhankelijk advies.

Schröder Hypotheek Advies is onafhankelijk.
Hierdoor is het mogelijk om vrijwel alle rentes en voorwaarden van nagenoeg alle aanbieders te vergelijken. Dit vertaalt zich naar een hypotheek op maat met een scherpe rente en een passende voorwaarden.

Samenwerking.

Schröder Hypotheek Advies
&
Drieman Garantiemakelaars
De samenwerking maakt in deze oververhitte markt het verschil. Door snelheid en vroegtijdig geven van zekerheid, zorgt Schröder Hypotheek Advies ervoor dat je die woning wel kunt aankopen.
Schröder Hypotheek Advies

Wist je dat...

er diverse geldverstrekkers zijn die een korting geven op de hypotheekrente bij het financieren van nieuwbouw.

Ben jij ook benieuwd of je in aanmerking komt?

Neem contact op om gezamenlijk alle mogelijkheden inzichtelijk te maken.