Schröder Hypotheek Advies

Huis kopen

Financiële situatie
Maandlasten Toekomstplannen Spaarcapaciteit

Huizen bezichtigen
Zoektocht Prijsklasse Aankoopmakelaar

Bod uitbrengen
Onderhandelingen Maximale bod Voorwaarden

De stappen die
we samen doorlopen

SCHRÖDER HYPOTHEEK ADVIES
schröder hypotheek advies, icon, huis kopen, nieuwbouw

#01. Financiële
mogelijkheden

Het proces voor de aankoop van jouw eerste woning start met een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Gezamenlijk zetten wij jouw woonwensen op een rijtje en bekijken wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Zaken als een acceptabele maandlast, jouw toekomstplannen en spaarcapaciteit staan hierbij centraal. Hierdoor krijg je een goed inzicht in jouw mogelijkheden en kun je gericht op zoek naar een passende en betaalbare woning.

schröder hypotheek advies, icon, huis kopen, nieuwbouw

#02. Huizen
bezichtigen

Wanneer je jouw financiële mogelijkheden en woonwensen goed in beeld hebt, kan de zoektocht beginnen. Je weet immers in welke prijsklasse je kunt zoeken. Het is mogelijk om hierbij de hulp van een aankoopmakelaar in te schakelen. Je maakt hierdoor meer kans om jouw droomwoning aan te kopen voor de juiste prijs. Hiermee verklein je tevens de kans om keer op keer achter het net te vissen.

schröder hypotheek advies, icon, huis kopen, nieuwbouw

#03. Bod
uitbrengen

Heb je jouw droomwoning in het vizier, dan kun je gaan onderhandelen. Denk vooraf goed na over het maximale bod dat je wilt bieden. Neem ook ontbindende voorwaarden op in jouw bod. Want als je onverhoopt de financiering toch niet rond krijgt of als uit een bouwtechnische keuring blijkt dat er enorm veel achterstallig onderhoud is, is een keuze om af te zien van de koop wel zo handig.

schröder hypotheek advies, icon, huis kopen, nieuwbouw

#04. Hypotheek
regelen

Jouw bod is geaccepteerd en het moment is aangebroken om de financiering in orde te maken. Gedurende dit proces worden verschillende hypotheekaanbieders met bijbehorende rentetarieven en voorwaarden met elkaar vergeleken. Hieruit wordt een tweetal best passende aanbieders geselecteerd. Levensgebeurtenissen zoals het wegvallen van een inkomen, een overlijden of gezinsuitbreiding vormen een belangrijk onderdeel om de juiste keuze te maken voor de best passende hypotheek. Doel is een betaalbare financiering op ieder moment.

schröder hypotheek advies, icon, huis kopen, nieuwbouw

#05. Overdracht
bij notaris

Na het ondertekenen van de definitieve hypotheekofferte, worden de hypotheekgelden naar de notaris gestuurd. De notaris maakt vervolgens een tweetal hypotheekakten op, die jij moet ondertekenen. Zodra dit heeft plaatsgevonden, ben je officieel eigenaar van de woning. In de loop der tijd kan er veel veranderen binnen jouw persoonlijke situatie. Bij het ontstaan van nieuwe vraagstukken kun je uiteraard wederom terecht bij Schröder Hypotheek Advies. Gezamenlijk zullen we altijd zoeken naar een passende oplossing voor jouw situatie.

Het kopen van een woning is een bijzonder moment in jouw leven.

Het is een spannende tijd en er komt ineens veel op jou af. Of je nou een opknapwoning wenst aan te kopen of een instapklare woning, tal van zaken zijn van belang. Schröder Hypotheek Advies denkt graag met je mee en maakt je bewust van alle zaken waar je aan moet denken. Op voorhand inzicht hebben in de mogelijkheden en de te nemen stappen, zorgt voor rust gedurende het gehele traject.

Schröder Hypotheek Advies

ADVIES OP MAAT

Wist je dat er voor starters diverse koopoplossingen zijn om ervoor te zorgen dat je jouw droomwoning wel kunt aankopen?

Precies weten wat jouw mogelijkheden zijn?

De aankoop van een woning start met een vrijblijvend oriëntatiegesprek.