Schröder Hypotheek Advies

Huis
verbouwen

Verbouwing
Woongenot Meerwaarde

Verduurzamen
Lagere lasten Beter milieu

Bestaande omgeving
Vertrouwd Gemak

Je verbouwing
financieren

Woon je op dit moment naar je zin maar mis je net wat extra ruimte thuis, dan ligt een verbouwing voor de hand. Dit kan je natuurlijk vanuit eigen vermogen betalen, maar lang niet iedereen beschikt hierover. Er zijn diverse mogelijkheden om een verbouwing te financieren en op korte termijn extra woongenot te creëren. Schröder Hypotheek Advies legt graag uit hoe dit exact werkt.

Onderhands verhogen

Op het moment dat er binnen de huidige hypothecaire inschrijving bij de notaris ruimte bestaat, kan je de hypotheek verhogen tot het bedrag van de inschrijving. Dit noemen we het onderhands verhogen van de financiering. Voordeel hiervan is dat je hierdoor de kosten van de notaris bespaart. De financiële haalbaarheid dient echter alsnog plaats te vinden.

Extra inschrijving

Staat jouw hypotheek niet hoger ingeschreven? Dan is het misschien mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten. Hiervoor moet je wel naar de notaris om een nieuwe hypotheekakte op te laten maken. Je betaalt hiervoor notaris- en inschrijvingskosten.

Tips om geld verstandig in je woning te investeren

Ruimte toevoegen

De oppervlakte van een woning heeft een grote invloed op de marktwaarde van je woning. Je kunt extra ruimte creëren door een uitbouw of een opbouw. Heb je bijvoorbeeld een zolderkamer die je niet (optimaal) gebruikt? Dan kan je deze uitbouwen met een dakkapel. Hierdoor geniet je direct van extra woongenot en dit zal in de toekomst ook wat opleveren bij een verkoop.

Verduurzamen

Een investering in goede isolatie van de woning zal direct wat opleveren. Hierbij maakt men veelvuldig gebruik van het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie en muurisolatie. De energielasten kunnen doorgaans met 20 procent worden verlaagd. Een tweede investering in verduurzaming waar veel gebruik van is gemaakt, is het plaatsen van hoog rendementsglas. Beide toepassingen zijn relatief goedkoop en verdienen zich daardoor ook snel terug. 

HYPOTHEEK ADVIES op maat

Voordelen

Het verhogen van je hypotheek vormt een mooie oplossing als je onvoldoende spaargeld hebt voor een grote uitgave.

De rente die je voor je hypotheek betaalt is in de meeste gevallen stukken lager dan de rente van een persoonlijke lening. Daarnaast is de hypotheekrente aftrekbaar als je de hypotheek gebruikt voor verbouwen of verduurzamen.

Tot slot zal een verbouwing in veel gevallen leiden tot waarde vermeerdering van je woning. Dit kan gunstig uitpakken bij een toekomstige verkoop.

Precies weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor de verbouwing van je woning te bespreken.